PSRM

30 iulie 2021

Fracțiunea BCS ar putea contesta la Curtea Constituțională Hotărârea Parlamentului privind constituirea Biroului permanent

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ar putea contesta la Curtea Constituțională Hotărârea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent al Parlamentului. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, deputatul Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

Dodon a explicat decizia prin faptul că a fost încălcat principiul reprezentativității fracțiunilor în Biroul permanent. Potrivit liderului PSRM, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor formată din 32 de deputați urma să aibă în Biroul permanent patru și nu trei deputați.

”Colegii îmi propun să mergem la Curtea Constituțională să atacăm decizia de astăzi de formare a Biroului permanent. Apropo, recent a fost o hotărâre a Curții Constituționale la acest capitol și probabilitatea este mare și decizia de astăzi a Parlamentului ar putea fi declarată neconstituțională pentru că a nu a fost asigurată reprezentativitatea tuturor fracțiunilor, cum este scris în Regulament”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a precizat că decizia de a merge la Curtea Constituțională va fi luată în următoarele zile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă