PSRM

29 mai 2022

Fadei Nagacevschi: Guvernarea PAS își bate joc astăzi de oamenii care au adus-o la guvernare

Guvernarea PAS își bate joc astăzi de oamenii care au adus-o la guvernare, a declarat fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, la protestul organizat, duminică, la Chișinău.

Potrivit fostului ministru, în prezent în Moldova nu există stat de drept, guvernarea încearcă să înăbușe opoziția în ideea că nu va avea cine să scoată oamenii la proteste, nemulțumiți de creșterea prețurilor și tarifelor.

”Lupta cu opoziția este contrară statului de drept și principiilor democratice. Îi invit să revină la normalitate. Închiderea și sperierea populației nu le vor aduce satisfacție și fericire, dintr-un simplu motiv pentru că noi sărăcim zilnic. Zilnic, ne este mai greu să trăim. Nu văd finalitate cu acest guvern și această guvernare. Ei nu au capacitate. Ei acționează mai dur decât Plahotniuc. Populația i-a adus la guvernare, dar ei își bat joc de această populație”, a spus Nagacevschi.

Fostul ministru al Justiției a declarat că unica soluție este demiterea actualei guvernări, deoarece un stat unde puterea totală este deținută de un singur partid- se transformă într-un stat dictatorial.

În fața Parlamentului și Președinției se desfășoară o acțiune de protest apolitic față de acțiunile guvernării PAS și a președintelui Maia Sandu. Protestatarii cer oprirea măsurilor antisociale și cer respectarea drepturilor la libera exprimare și la o viață decentă. Oamenii scandează lozinci ”Nu distrugeți țara”, ”Ne-ați adus doar sărăcie și hoție”, ”PAS sinonimul sărăciei”, ”Sandu – lichidatorul Moldovei”, ”Jos regimul Sandu”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă