PSRM

09 februarie 2021

Deputații PSRM au expediat o solicitare la DNA și ANI din România pentru a verifica averea Alei Nemerenco

Averea consilierului prezidențial, Ala Nemerenco, intră în vizorul autorităților de la București. Deputații PSRM, Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, au expediat o solicitare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Agenția Națională de Integritate (ANI) din România prin care au cerut ca bunurile fostului consilier al ministrului Sănătății să fie verificate.

“În condițiile în care, în 2016, Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății, Vlad Voiculescu, iar o parte din proprietățile și companiile tăinuite de ea se află în România, am cerut astăzi DNA-ului și ANI-ului din țara vecină să investigheze și ei încălcările înregistrate în raport cu doamna Nemerenco.

Coincidență sau nu, dar veniturile unei companii din România a familiei Nemerenco au crescut brusc anume în 2016, când Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății. Mai mult, pensiunea „Zimbrii Ceahlăului” a familiei Nemerenco, care nu a fost declarată de către consilierul prezidențial Nemerenco, dar care aparține familiei sale, a fost construită cu ajutorul fondurilor europene. Am cerut ca DNA să verifice și legalitatea utilizării fondurilor europene, în condițiile în care pensiunea familiei Nemerenco este una „de tip închis” și nici nu este clar profilul activității acesteia și menirea ei reală. Astfel, vrem să ne spună și DNA-ul românesc dacă Ala Nemerenco „este om bun”, cum încearcă să ne convingă Maia Sandu”, a scris Odnostalco pe Facebook.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă