PSRM

06 noiembrie 2020

Bogdan Țîrdea: În Moldova a fost creat un stat paralel

Bogdan Țîrdea a prezentat noi informații despre activitățile din Republica Moldova ale unor organizații non-profit finanțate de fundații și structuri străine, printre care se numără Fundația Soros și Fundația Konrad Adenauer.

Deputatul Bogdan Țîrdea a declarat că procuratura refuză să inițieze proceduri, din punctul său de vedere cu privire la încălcări ale legislației moldovenești de către o serie de organizații non-profit (numite și neguvernamentale – ONG-uri sau ONP-uri) finanțate de fundațiile occidentale incluse în rețeaua „de elită” a acestor structuri. Aceștia intervin activ în viața politică a țării, susținîndu-și protejații și organizînd hărțuirea informațională a oponenților. Deputatul a afirmat acest lucru în timpul unei conferințe de presă la Centrul de presă „Sputnik Moldova”.

Reamintim că la 21 și 22 octombrie, în Chișinău a avut loc prezentarea cărții lui Bogdan Țîrdea despre activitățile organizațiilor non-profit din Moldova, după care din partea organizațiilor pe care le-a criticat au parvenit acuzații de denaturare a informațiilor și minciuni.

„M-au acuzat că atac societatea civilă, care nu există în Moldova. Că atac ONG-uri, dar eu nu atac ONG-urile, ci ONGcrația, baronii. Am fost acuzat că am atacat democrația, deși eu critic ONG-oligarhia. Am fost acuzat chiar și că am subminat Constituția!”, a spus politicianul.

Răspunzînd acuzațiilor, Țîrdea a prezentat reprezentanților mass-media documente din surse deschise, în care sunt înregistrate numele organizațiilor care au primit fonduri din străinătate, inclusiv sume concrete, numiți șefii ONG-urilor și indicate alte informații importante.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă