PSRM

29 septembrie 2022

PSRM: În Republica Moldova trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate, resetată guvernarea și numit un guvern profesionist responsabil

Partidul Socialiștilor este indignat de acțiunile haotice și analfabete ale guvernării în timpul crizei energetice. Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală – nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după 1 octombrie.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decât anul trecut. În același timp, guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc!

Partidul Socialiștilor consideră că conducerea ANRE, care s-a discreditat complet în ultimii ani făcând jocul guvernării, majorând nejustificat tarifele și cheltuielile, trebuie să demisioneze, iar agenția – lichidată.

Problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară.

Este clar pentru toată lumea că actuala componență a organului legislativ nu este capabilă să scoată țara din criză, iar incompetența guvernului doar agravează criza social-economică.

În octombrie Partidul Socialiștilor va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării.

Insistăm pe demisia guvernului criminal care comite un genocid asupra populației și conduce țara spre distrugere. Suntem ferm convinși de necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, resetarea guvernării și numirea unui guvern profesionist responsabil.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă