PSRM

10 martie 2021

Corneliu Furculiță, despre discuțiile inițiate de PSRM cu fracțiunile parlamentare: Am ajuns la un consens, excepție face PAS

Noi nu putem lăsa acum pe planul doi situația pandemică din țară și să mergem în anticipate, ar fi ca și cum casa arde, dar noi schimbăm mobila, a declarat președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

Deputatul a menționat, la postul public de televiziune, că de această părere sunt toate fracțiunile și grupurile parlamentare cu care discută acum PSRM, cu excepția partidului care a fost condus de Maia Sandu. Furculiță a precizat că în cadrul consultărilor inițiate de PSRM s-a ajuns la un consens. Tote formațiunile politice din Parlament, cu excepția PAS, au declarat că nu resping ideea alegerilor anticipate, dar doar după ce va fi stabilizată situația pandemică și economică din țară, iar acest lucru îl poate face doar un guvern învestit.

”Noi am avut discuții cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Deja este a doua rundă. Avem anumite înțelegeri reciproce care și cum vede situația. Din toate componentele actuale în Parlament, practic pentru alegeri anticipate în perioada imediat următoare pledează doar fracțiunea PAS. Înțelegem argumentele lor, deoarece ei doresc să-și fortifice rezultatele din alegerile prezidențiale, dar raționamentul politic și al administrării situației date este acel de a gestiona situația. În Parlament există un consens larg în necesitatea gestionării situației prin: fie un guvern al salvării naționale, fie un guvern tehnic, un guvern care va avea depline atribuții care va putea să administreze această situație complicată”, a spus Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM în Parlament a declarat că în situația actuală responsabilitatea deputaților este una foarte importantă, deoarece ei au fost delegați în Legislativ de popor.

”Noi nu putem lăsa lucrurile astăzi în stare excepțională, în stare gravă și să plecăm în alegeri. Ar fi ca și cum arde casa, dar noi ne-am apucat de schimbat mobila”, a menționat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă