PSRM

02 martie 2020

Bogdan Țîrdea: Plahotniuc și tentativa dezordinii în masă…

Ce spuneți prieteni? A început?

Protestul veteranilor, încercarea disperată de a forța intrarea în clădirea guvernului, îndemnuri privind demisia guvernului, arestul lui Dodon, eliberarea de „regimul pro-rus”!

NewsMaker scrie că combatanții au atacat jurnalistul publicaței, deoarece acesta vorbea în rusă. De asemenea, protestatarii au spart ușa și geamul clădirii guvernului. Există poze care confirmă că protestatarii consumă alcool.

Lucrurile decurg aproximativ ca-n 7 aprilie 2009. Inițial, un „simplu protest”, apoi dezordini în masă, declanșarea alegerilor anticipate si… 10 ani de dezmăț oligarhic!

Judecați și singuri.

  • Protestează unioniștii Chirtoacă, Munteanu, Bilețchi, Costiuc-oamenii lui Plahotniuc!
  • La protest este prezent și reprezentantul organizației politice Partidul Nostru, Ilian Cașu.

Canalul Telegram «Хроники захваченного государства»  afirmă că Vasile Sinigur, unul dintre liderii protestului, este omul lui Renato Usatîi! La fel si alt lider -Anatol Macovei… În 2016, în presă a apărut o înregistrare audio, în care Macovei împreună cu primarul de Bălți, Renato Usatîi, discutau cum să pună la cale o lovitură de stat.

  • „Stafida” protestului a fost aruncată de finul păpușarului, Andrian Candu, care este și liderul din umbră a dezmățului: Dodon trebuie să ceară rușilor retragerea trupelor din stînga Nistrului!
  • Lozincile vociferate sunt arhicunoscute: Jos Dodon! Jos Rusia! Nu cedăm! Rusia- pleacă din Moldova!
  • Există motiv să credem că o parte dintre ei sunt veterani, anterior apropiați de PDM și Plahotniuc. Cea mai mare parte din cei prezenți au fost aduși de Șor.

Pentru ce toate acestea, veți întreba?

Totul e foarte simplu.

  1. Geopolitica. Sarcina este setată din exterior- declanșarea alegerilor parlamentare cu orice preț. De dorit  pînă la începutul lunii aprilie, adică pînă la primirea creditului rusesc de 200 mil  dolari destinat drumurilor. Unii indivizi din structurile „deep state” din SUA , care lupta de ani buni D.Trump,  privesc Guvernul Chicu ca guvern pro-rus, de care trebuie de scăpat cu orice preț.

Oligarhul Plahotniuc a promis patronilor săi că,  în schimbul azilului, este capabil să distrugă PDM, să atragă majoritatea deputaților în proiectul său Pro Moldova

Iată de ce pe 19 februarie PD s-a destrămat, iar pe 20 februarie- imediat au început protestele! La sfîrțitul lunii martie Pro Moldova și membrii ACUM planifică demisia Guvernului Chicu, care va duce spre alegeri parlamentare anticipate. Le trebuie strict 10 voturi…

Igor Dodon neavînd majoritate și guvern își slăbește poziția, iar Sandu ar putea deveni președinte….

Iar protestele nu sunt altceva decît un val de presiuni pe democrați, care încă n-au trecut de partea oligarhului.

2. Al doilea motiv al protestului o constituie – interesele de business ale oligarhilor. Guvernul s-a apucat serios de aeroport. Pe 13 februarie a fost adresarea în instanță. Iată de ce lacheii oligarhilor au declanșat isteria!

Ei cred că istoria se va repeta, ca toți sunt proști! Că vor aduce cu hurta  simpatizanții ACUM, a lui Usatîi, Șor, Pro-Moldova.

Fac cordon în jurul guvernului, blochează străzile, sperie cetățenii… și iarăși vor instala un regim marionetă.

Dar istoria nu se repetă. Și aventura lor, la fel nu va avea succes.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă