PSRM

29 iunie 2019

Batrîncea: Poziția partenerilor externi față de Moldova a devenit un exemplu al unei Europe consolidate și unite

Președintele fracțiunii PSRM din Parlamentul RM, a venit cu un discurs la încheierea sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Batrîncea a numit-o istorică, subliniind că la cei 70 de ani, APCE este consolidată și unită.

„Desigur, este vorba și despre respectarea tuturor drepturilor și obligațiilor tuturor celor 47 de țări CE. Înțelegem că secretarul general și grupurile politice au făcut o muncă enormă, astfel încît Adunarea Parlamentară să devină o adevărată platformă pentru soluționarea celor mai importante și complexe probleme cu care se confruntă Europa unită astăzi”, a spus el.

Socialistul a remarcat că grație poziției consolidate a întregii Europe – și celei de Vest, și celei de Est, în Republica Moldova s-au produs schimbări extrem de importante.

“Noi am reușit să scăpăm de regimul oligarhic, criminal care a îngenuncheat o țară, un popor, care a îngenuncheat justiția, și-a subordonat Curtea Constituțională și Procuratura. Astăzi, în Moldova există o guvernare pe care o sprijină majoritatea absolută a cetățenilor noștri. Desigur, este rezultatul unei lupte acerbe, însă este și rezultatul poziției unice, consolidate și sprijinului tuturor partenerilor noștri externi. Moldova a devenit astăzi democratică, Moldova a luat astăzi calea construirii statului de drept, a luat calea acelui stat, în care cetățenii se simt protejați. În opinia noastră, exemplul Republicii Moldova este exemplul acelei Europe unite și consolidate, este indicatorul faptului că și aici, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, se poate și trebuie de soluționat cele mai curajoase și mai dificile probleme”, a adăugat Batrîncea.

În încheiere socialistul a menționat că “drepturile omului reprezintă piatra de temelie pe care în viitor ne vom construi întreaga politică”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă