PSRM

04 mai 2017

Andrei Neguța a fost numit Ambasador al Moldovei în Federația Rusă

Pe data de 4 mai, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat ordinul de numire a lui Andrei Neguța în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Șeful statului a menționat că noul conducător al misiunii diplomatice a Moldovei în Rusia este unul dintre cei mai prefesioniști și experimentați diplomați moldoveni.

„Sunt încrezător că, în noua sa poziție, el va depune toate eforturile pentru a consolida parteneriatul strategic dintre Moldova și Rusia, pentru reîntoarcerea exportatorilor moldoveni pe piața rusă și pentru soluționarea finală a problemei migranților moldoveni. Sunt convins că numirea lui Andrei Neguța la postul de șef al misiunii diplomatice a Moldovei în Rusia, va da un nou impuls la consolidarea relațiilor dintre cele două țări“, a declarat Igor Dodon.

Andrei Neguța a ocupat funcția de Președinte al Comisiei Parlamentare pentru Politica Externă, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE și co-președintele părții moldovenești a Comisiei Interparlamentare de Cooperare a Parlamentului Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse (2001 -2003), Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Franța, concomitent  în Spania și Portugalia (2003 – 2006), reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Consiliul Europei (2006 – 2008), și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă (2008-2012).

În 2014 el a fost ales deputat în Parlamentul RM pe listele Partidului Socialiștilor al Republicii Moldova.

După alegerea lui Igor Dodon la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a devenit consilierul său pe problemele de politică externă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă