PSRM

06 iulie 2020

Alianța Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat repetat suportul financiar pentru sute de mii de oameni din țară

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este indignat de comportamentul absolut iresponsabil al Alianței Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor, care a blocat, astăzi, în mod repetat, suportul pentru sute de mii de cetățeni din țara noastră. Ascunzându-se după diferite pretexte inventate, partidele oligarhice, cu suportul partidelor Maiei Sandu și Andrei Năstase, au boicotat ședința de luni a Parlamentului, la care Guvernul Chicu a încercat, a treia oară, să-și asume răspunderea în fața deputaților pe un pachet de legi în suportul cetățenilor.

Din cauza acestui comportament anti-popular al Alianței Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor, zecile de mii de angajați din sistemul medical au rămas fără majorarea de salarii. PSRM a susținut propunerea președintelui țării, Igor Dodon, de a dubla, în etape, salariile tuturor angajaților în sistemul medical, iar opoziția distructivă a blocat acest proces. Alianța Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat și plata a câte 700 de lei la peste 660 de mii de pensionari, care așteaptă realizarea acestei propuneri a șefului statului, Igor Dodon.

PSRM împărtășește nemulțumirea exprimată de agricultorii din țara noastră, care așteaptă suport financiar suplimentar de la stat. Alianța Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat și acordarea a 100 de milioane de lei suplimentar fermierilor.

Mii de familii ale angajaților în structurile de forță, care au așteptat că statul va facilita procurarea unei locuințe prin programul „Prima Casă”, au rămas astăzi cu speranțele distruse din cauza blocării acestui ajutor de către deputații Alianței Haosului. Din cauza mofturilor politice ale opoziției, nu vor fi alocate nici 50 de milioane de lei pentru crearea noilor locuri de muncă în 16 raioane ale republicii. Pentru opoziție este important doar haosul, iar pentru PSRM este important ca legile să fie făcute pentru oameni, pentru țară.

În condițiile blocării de către opoziție a suportului financiar pentru oameni, PSRM, împreună cu Guvernul Chicu și președintele Igor Dodon, vom identifica soluții pentru ca să ajutăm cetățenii țării. Vom face acest lucru în pofida diferitor piedici pe care le pun cei din Alianța Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor, pentru că oamenii au nevoie să fim alături de ei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă