PSRM

27 octombrie 2024

Alexandr Stoianoglo către Maia Sandu: De ce activitatea dumneavoastră internațională aduce doar rezultate negative?

Maia Sandu a dat vina tradițional pe război, răspunzând la întrebarea lui Alexandr Stoianoglo referitoare la motivele pentru care activitatea ei internațională produce doar rezultate negative pentru țară. Întrebarea a fost formulată în timpul dezbaterilor electorale dintre candidații pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Alexandr Stoianoglo a subliniat numărul fără precedent de vizite internaționale efectuate de Maia Sandu, precum și vizitele de răspuns ale demnitarilor din alte țări. În același timp, chiar și foștii ei colegi, precum Andrei Năstase și Vlad Filat, susțin că, în ultimii patru ani, datoria externă a Moldovei a crescut de 4 ori, iar investițiile de capital au scăzut cu 15% comparativ cu 2014.

Sandu a răspuns că ea și echipa ei au încercat să atragă bani în țară și au comunicat cu un număr mare de investitori. Cu toate acestea, investitorii, conform spuselor ei, afirmă că avem război la graniță și că vor reveni când Moldova va fi în UE. Maia Sandu a explicat că zeci de canale de televiziune și site-uri au fost închise deoarece promovau războiul.

Alexandr Stoianoglo i-a reamintit că, la începutul anului 2021, când a venit la guvernare și beneficia de suport în parlament și guvern, iar războiul încă nu începuse, datoria statului era de 68 miliarde de lei, iar la sfârșitul anului aceasta a crescut cu mai mult de 50 de miliarde – până la 129 miliarde de lei. În ceea ce privește închiderea mass-media, el a subliniat că licențele acestora au fost retrase nu pentru promovarea războiului, ci pentru tăcere, de către o comisie care nu avea astfel de competențe, fără o decizie judecătorească.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă