PSRM

13 iunie 2024

BCS a propus majorarea indemnizației pentru îngrijirea copilului și extinderea termenului de achitare a acesteia

În cadrul ședinței plenare a Parlamentului de astăzi, Alla Darovannaia, deputat BCS, a propus includerea în ordinea de zi a unui proiect de lege prin care se propune majorarea indemnizației pentru îngrijirea copilului, care în prezent este de 1.000 de lei, astfel încât aceasta să fie plătită de către Guvern începând cu 1 ianuarie 2025, până la vârsta de 5 ani pentru un copil născut viu sau până la vârsta de 6 ani pentru doi sau mai mulți copii dintr-o singură naștere.

Deputatul a menționat că numărul nașterilor în Moldova scade anual, iar mortalitatea crește, ceea ce duce la un bilanț negativ al creșterii populației. În acest context, proiectul va contribui la determinarea cetățenilor să rămână în țară, să își întemeieze familii și să crească copii în Republica Moldova.

În final, Alla Darovannaia a solicitat includerea acestui proiect în ordinea de zi, chiar și în absența avizului Guvernului și a raportului Comisiei parlamentare de profil, subliniind că există precedente când astfel de proiecte importante au fost soluționate în aceeași zi.
În context, deputatul socialist a invitat toți cetățenii și deputații să participe la marșul familiei organizat în Chișinău, sâmbătă

Majoritatea PAS a decis examinarea acestei inițiative săptămâna viitoare, după ce va fi discutată în Comisie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă