PSRM

17 septembrie 2014

Igor Dodon: Vom face tot posibilul ca cei vinovati sa raspunda pentru faptele sale.

Astăzi, mai mulţi membri şi susţinători ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au protestat în faţa Procuraturii Generale şi a Ministerului Agriculturii, cerînd atragerea la răspundere a demnitarilor din coaliţia de guvernare,  implicaţi în mai multe fărădelegi, inclusiv cele legate de Banca de Economii, Aeroportul din Chişinău ş.a.

Protestatarii înarmați cu pancarte au scandat lozinci: “Moldova fără oligarhi!”, “Vinovații la răspundere!”, “Hoţii la dubă!”, “Ajunge să furați statul!”, “Socialiștii pentru dreptate!”.

Vlad Bptrîncea, secretar executiv al PSRM a menţionat următoarele: “Astăzi am venit la Ministerul Agriculturii unde trebuie să aibă loc comisia parlamentară economie, buget și finanțe, deoarece dorim să cunoaştem unde s-au dus cele cîteva sute de milioane de lei, furate de la Banca de Economii? Vrem ca procurorul general să se seziseze, vrem ca procuratura să-şi exercite atribuțiile sale nemijlocite stabilite de lege și să atragă la răspundere oligarhii de la putere. Stimați reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai SIS-ului! Aveți toate instrumentele necesare pentru a găsi dovezile și a trage la răspundere pe cei care fură acest stat. Numai la noi în țară un premier care a fost demis pentru acte de corupție și astăzi se află în libertate”.

Liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că socialiștii nu vor ceda şi vor lupta pentru ca persoanele corupte de la conducerea ţării să fie pedepsite.

Stimați prieteni  noi astăzi protestăm împotriva fărădelegilor care se întîmplă în Republica Moldova. Vreau să vă spun că ședința nu va avea loc pentru că nu există cvorum, pentru că este boicotată de mai multe zile de cei de la guvernare…Voi între voi vă lămuriți dar ce să facă oamenii? Ce să facă agricultorii cu producția pe care nu au unde s-o realizeze. Oamenii suferă pentru că sunt în criză au datorii și pierderi de mii de lei, iar cei de la putere nu fac nimic pentru ei. Ei au grijă să mai fure cîteva milioane din acest stat. Noi cerem claritate în ceea ce se întîmpla la BEM și cerem claritate în ce priveste subvențiile pentru agricultori! Noi vom face tot posibilul ca cei vinovați să răspundă pentru faptele sale!”, a menționat deputatul Igor Dodon.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă