PSRM

05 februarie 2019

Socialiștii intenționează să aprobe un nou Plan General al Municipiului

Partidul Socialiștilor din RM, intenționează să propună la următoarea ședință a Parlamentului, cîteva inițiative legislative importante pentru municipalitate și țară, inclusiv proiectul cu privire la Planul General al Chișinăului.

Despre aceasta a anunțat în cadrul conferinței de presă din 5 februarie, candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția uninominală Nr.25.

“Eu propun deputaților spre examinare o inițiativă legislativă cu privire la  aprobarea noului Plan General al Chișinăului, la nivelul Parlamentului și al Guvernului. Uneori apare necesitatea de expropriere a terenurilor privatizate, pentru construcția drumurilor. Dar, datorită unor decizii ale Consiliului Municipal, acest lucru nu este întotdeauna posibil. De aceea avem nevoie de un Plan General aprobat de Parlament. De asemenea, trebuie luate în considerație localitățile, de la Anenii Noi pînă la Strășeni, de la Ialoveni pînă la Vadul-lui-Vodă, ca parte componentă a municipiului, care trebuie dezvoltat”, a spus Alexandr Odințov.

Candidatul consideră că, pachetul de legi privind „construcțiile” ar trebui schimbat în favoarea cetățenilor și a spațiului public. Acesta ar trebui să fie clar și egal pentru toate companiile de construcții.

De asemenea, Alexandr Odințov propune înăsprirea pedepsei pentru încălcarea Planului General și a codurilor de construcție. Socialistul consideră un punct important al programului său restaurarea parcurilor și a zonelor verzi din municipiu.

“Toți dorim să trăim într-un oraș pentru oameni, într-un oraș în care există puține ambuteiaje și mai mult spațiu public, într-un oraș în care există numeroase parcuri și zone de agrement. Noi, socialiștii, știm cum să facem acest lucru!”, a subliniat Alexandr Odințov.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă