PSRM

27 martie 2024

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, și membra Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham Paul.

Părțile au discutat subiecte de actualitate de pe agenda parlamentară. Vlad Batrîncea a remarcat lipsa de interacțiune și consens larg cu privire la cele mai importante reforme și probleme de importanță majoră pentru țară, ignorarea inițiativelor opoziției, dar și încălcările permanente ale legislației și procedurilor de către majoritatea parlamentară, inclusiv modificarea Codului Electoral în an electoral, blocarea procuraturii și a justiției.

Vlad Batrîncea a subliniat că Partidul Socialiștilor reprezintă o poziție statalistă și se bazează pe opinia cetățenilor atunci când vorbește despre inadmisibilitatea retoricii militariste și a acțiunilor ce divizează și ignoră societatea.

Părțile au discutat, de asemenea, despre semnarea la 7 martie, la Paris, a Acordului de cooperare în domeniul securității și de deschidere a unei misiuni permanente de apărare la Chișinău. Socialiștii au menționat că, chiar dacă acest Acord nu contravine din punct de vedere juridic principiului constituțional al neutralității permanente, rămâne deschisă întrebarea cum acest Acord poate asigura securitatea Republicii Moldova.

În acest context, Olga Cebotari și-a exprimat încrederea că toate forțele politice trebuie să se consolideze în jurul soluționării problemelor interne de importanță primordială și să se dezică de manipulările cu astfel de principii fundamentale, precum neutralitatea constituțională și suveranitatea Republicii Moldova.

Părțile au fost unanime în opinia privind importanța menținerii unui dialog deschis în toate domeniile prioritare pentru Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă