PSRM

14 februarie 2024

БКС организовал акцию протеста против повышения цен и незаконной приватизации

BCS a organizat un miting de protest împotriva creșterii prețurilor și a privatizărilor ilegale

Astăzi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat un miting de protest în fața clădirii guvernului împotriva creșterii prețurilor și a privatizărilor ilegale. La acțiunea de protest au participat deputați, consilieri municipali și cetățeni simpli, nemulțumiți de acțiunile PAS. Participanții la miting au scandat: „Jos Guvernul!”, “Jos Maia Sandu!”, “Rușine!”, ”Demisie”, ”PAS – partidul sărăciei!”, ”Opriți creșterea prețurilor!” ș.a.

Deputatul BCS, Grigore Novac a menționat că legislația și Constituția RM prevede că statul trebuie să garanteze un trai decent populației, dar în realitate, datorită PAS, oamenii au ajuns să nu poată să-și achite cele mai stringente necesități.

”Din cauza ignoranței și nedorinței guvernării PAS de a rezolva problemele oamenilor, am ajuns să-i vedem pe agricultori cum blochează traseele, vedem cum întreprinderile mari precum Calea Ferată din Moldova, Macon și altele, intenționat se falimentează. Este o acțiune criminală în raport cu Republica Moldova, o acțiune care distruge viitorul acestei țări. Unica șansă de a supraviețui este demisia PAS”, a menționat deputatul.

Adrian Albu, deputat socialist, s-a referit la modalitatea în care actualii guvernanți cheltuie banii publici. ”Ei cumpără radare exorbitant de scumpe, dar ineficiente, având intenția să mai procure asemenea tehnică în sumă de 1 mld. de euro, bani care vor fi luați din credite, pe care copii și nepoții noștri vor trebuie să-i întoarcă”.

Potrivit lui Adrian Albu, guvernarea are bani pentru armament și nu are bani pentru pensionari, deoarece execută ordinile celor care stau în spatele lor și trag de sfori. ”Avem un guvern care nu știe să lucreze, care ne bagă în datorii!”, a concluzionat parlamentarul.

Ecaterina Medvedeva, președintele organizației de tineret ”Garda Tânără” a subliniat că guvernarea PAS este guvernarea lichidatorilor, căci în loc să deschidă universități și locuri de muncă pentru tineri, ei le închid și-i forțează pe tineri să părăsească țara.

Deputatul socialist Bogdan Țrîdea a remarcat caracteristicile specifice actualului regim de guvernare care nu are nici onoare, nici compasiune pentru cetățenii acestei țări.
”Este o rușine să indexezi pensiile sub nivelul inflației și în același timp să oferi salarii de zeci de mii de lei miniștrilor, procurorilor, judecătorilor, conducătorilor ANRE, să cheltui milioane pentru organizarea summit-urilor la Bulboaca, mitingurilor în PMAN, la Președinție, să procuri radare de 14 mln, euro, iar pentru bătrânii care au construit această țară – să nu ai bani. Bani sunt – nu este cinste, onoare și compasiune față de propriii cetățeni!”.

Alla Pilipețcaia, deputat BCS a condamnat faptul că guvernarea a instaurat o dictatură în țară, iar așa zișii proeuropeni distrug țara cum nu s-a mai văzut înainte.
”Guvernarea jefuiește populația prin tarife și prețuri înalte care cresc precum cresc salariile miniștrilor. Iar PAS momește oamenii cu integrarea europeană și ne convinge că la noi totul e bine. În Moldova va fi bine doar fără PAS!”, este convinsă Alla Pilipețcaia.

Deputatul comunist, Inga Sibova și-a exprimat temerea că cu o asemenea guvernare din Moldova nu va mai rămâne nimic, deoarece PAS face tot posibilul să distrugă țara și să ne șteargă de pe harta Europei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă