PSRM

28 iulie 2023

PSRM a prezentat raportul de activitate a fracțiunii municipale în sectorul Ciocana, pentru anii 2019-2023

Astăzi, echipa PSRM a prezentat un nou raport privind proiectele implementate în capitală în ultimii patru ani. De această dată – în sectorul Ciocana. Prezentarea a avut loc în scuarul de pe str. Mircea cel Bătrân.

În debut, Victor Poleacov, consilier municipal, a menționat că scuarul unde are loc prezentarea nu a fost ales întâmplător – este unul din proiectele cu care socialiștii se mândresc. De asemenea, printre cele mai importante realizări ale fracțiunii municipale a PSRM în Chișinău, Poleacov a remarcat adoptarea înainte de 1 ianuarie a fiecărui an a bugetului municipal, transparența în decizii, multiplele proiecte sociale promovate.

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a menționat că grație echipei PSRM din Consiliul municipal Chișinău, în capitală, dar și în sectorul Ciocana în mod special, au fost realizate o serie de proiecte importante, care au condus la modernizarea orașului, la transformarea urbei într-un oraș confortabil pentru locuitorii săi.

”Circa 90% din proiectele realizate în sectorul Ciocana au fost inițiate și susținute de consilierii PSRM. Vom continua să muncim spre binele chișinăuienilor!”, a subliniat Igor Dodon.

Președintele fracțiunii PSRM din CMC, Alexandr Odințov a amintit despre haosul care domina în Chișinău până în anul 2019, despre dezastrul legat de construcțiile ilegale pe terenurile de joacă, cele sportive, în zonele de agrement etc. Potrivit lui Odințov, în perioada 2019-2023 s-au reușit multe lucruri frumoase de care socialiștii se pot mândri, fiind aduse mulțumiri locuitorilor orașului pentru încrederea pe care au avut-o în socialiști.

Astfel, timp de patru ani, în sectorul Ciocana, la inițiativa și cu susținerea consilierilor municipali au fost efectuate lucrări de reparație în 18 grădinițe de copii și 12 școli, a fost reconstruită capital aleea pietonală de pe bd. Mircea cel Bătrân, renovate trotuarele pe mai multe străzi, renovate 12 curți, instalate 70 de terenuri de joacă pentru copii, 24 de terenuri de fitness și workout, efectuate lucrări de asfaltare a 11 străzi, modernizat iluminatul stradal pe 10 străzi, reconstruite 4 stadioane în curțile blocurilor de locuit și altele.

Silvia Grigorieva, consilier municipal PSRM, a remarcat că toate proiectele au putut fi realizate datorită lucrului în echipă, datorită atitudinii responsabile a socialiștilor față de obligațiile pe care și le-au asumat.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, le-a mulțumit colegilor din Consiliul municipal Chișinău pentru dedicație și munca depusă, menționând că mai sunt multe proiecte de implementat și multe probleme de rezolvat.

”Pentru viitor avem multe planuri, dar printre cele mai importante – să revizuim tarifele la servicii care au crescut enorm, să anulăm anumite taxe nejustificate și, foarte important, să asigurăm chișinăuienilor sprijinul necesar în perioada rece a anului”.

Pe final, socialiștii au subliniat că sunt hotărâți să muncească la fel de eficient și după alegerile generale locale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă