PSRM

22 decembrie 2022

La Chișinău a avut loc un protest împotriva cenzurii și dictaturii PAS

Astăzi, la Chișinău, în fața Parlamentului, are loc o acțiune de protest împotriva cenzurii și dictaturii PAS, organizată la inițiativa Partidului Socialiștilor. La protest au participat deputați din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, lideri ai formațiunilor politice extraparlamentare, jurnaliști cunoscuți, activiști ai PSRM și ai ”Gărzii Tinere”, cetățeni cărora le pasă de această țară.

Vorbitorii au declarat că Maia Sandu, majoritatea parlamentară PAS, duc țara în prăpastie. În Moldova cresc prețurile la produsele alimentare, la servicii și tarife, se închid școlile. În pofida la aceasta, autoritățile deposedează oamenii și de ultimul lucru pe care-l mai au – dreptul la libera exprimare, dreptul la opinie – drepturi garantate de Constituție.

Deputatul socialist, Adela Răileanu, a declarat că oamenii au venit la protest în semn de solidaritate cu jurnaliștii posturilor TV închise.

„Protestăm împotriva unui regim criminal care seamănă doar panică și frică în sufletele oamenilor. Acest regim a subordonat toate instituțiile de drept pentru a-i persecuta pe cei care gândesc și vorbesc liber. Autoritățile criminale închid școli și universități, pentru că, în opinia lor, copiii nu trebuie să studieze. Închid maternitățile deoarece nu se dorește ca în țara noastră să se mai nască copii. Astăzi, acest regim fascist criminal vrea să închidă gura jurnaliștilor. Suntem solidari cu toate cele 6 canale TV, cu toți jurnaliștii, cu toți cetățenii care spun adevărul”, a spus jurnalista Adela Răileanu.

Jurnalista Elena Pahomova a declarat: „Cine astăzi nu este alături de noi – este pentru cenzură, pentru dictatură în Republica Moldova. Autoritățile și-au dat jos măștile și vor schimba legea pentru a ne reduce la tăcere, pentru că ne numesc propagandiști. Da, sunt propagandist, promovez dragostea pentru țara mea, pentru poporul nostru”, a subliniat Elena Pahomova.

Jurnalista Iulia Feodorova a spus că regimul transformă țara noastră într-un stat polițienesc, ambalat în democrație.

„După cuvintele ministrului Justiției că televiziunile nu vor putea să revină la muncă, înțelegem că adevăr nu va fi, vom trăi într-o lume cu percepții inversate, când pacea este război, iar războiul este pace. Este groaznic ceea ce se întâmplă. Nu m-aș fi gândit niciodată că, în timpul oamenilor buni, nu vom putea vorbi liber”.

Participanții la miting au scandat: „Jos Maia Sandu!”, „Nu dictaturii!”, „Libertate mass-media!”, „Jos cenzura!”, „Jos regimul criminal!».

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă