PSRM

21 octombrie 2022

Vlad Batrîncea: Nu poate exista democrație fără respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului

În cadrul sesiunii plenare a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, secretar executiv al PSRM și-a exprimat poziția cu privire la subiectele ce vizează Republica Moldova.

Vlad Batrîncea a atras atenția Comisiei de la Veneția și Consiliului Europei asupra abuzurilor admise de actuala guvernare în domeniul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, referindu-se inclusiv la acțiunile de subminare și preluare sub control strict politic a instituțiilor, care conform tuturor normelor democratice, trebuie să fie independente și inamovibile. Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Instituția Publică ”Tele-Radio Moldova”, Comisia Electorală Centrală, Procuratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procuraturii ș.a.

Totodată, Vlad Batrîncea a exprimat obiecțiile socialiștilor referitor la modificările la Codul serviciilor media audiovizuale, proiectul Codului Electoral, legislația cu privire la utilizarea unor simboluri istorice, proiectul de lege cu privire la Curtea Supremă de Justiție, modificarea Codului Penal la capitolul de îmbogățire ilicită.

Vlad Batrîncea a conchis că nu poate exista democrație fără respectarea și garantarea drepturilor fundamentale ale omului, asigurate de o putere judecătorească și organe de stat care să se bucure atât de independență și credibilitate din partea cetățenilor, cât și de profesionism.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă