PSRM

14 iulie 2022

„De această guvernare sunt dezamăgiți și cei care au votat-o” – protest în fața Parlamentului

În fața Parlamentul Republicii Moldova s-a încheiat o nouă acțiune de protest, organizată de Partidul Socialiștilor. La miting au vorbit deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM. Vorbitorii au fost unanimi în opinia că regimul condus de Maia Sandu duce țara spre un dezastru social și economic total. De la energetică la agricultură, de la prețurile la produsele alimentare la învățământul superior – nu există un domeniu de activitate în Republica Moldova care nu ar fi fost afectat de politica inumană și nechibzuită a guvernării incompetente – cea mai proastă din istoria Republicii Moldova.

Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal, a amintit că în timpul campaniei electorale, Maia Sandu a promis că va obține un preț mult mai accesibil la gazele naturale, însă în cadrul unei emisiuni televizate de ieri, aceasta a declarat că de dragul unor gaze naturale accesibile nici n-a intenționat să facă anumite cedări și acum nu regretă acest lucru. „Sandu urăște poporul moldovenesc, de aceea avem acum acest preț la gazele naturale”, a menționat Odințov.

Petru Burduja, deputat în Parlament, a avertizat că dacă astăzi, în plin sezon al legumelor și fructelor, prețurile continuă să crească, situația la iarnă va fi cu mult mai deplorabilă. Și deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi a făcut un avertisment similar: „Înțelegem că mulți oameni ar putea să nu supraviețuiască în această iarnă. Iată de ce obiectivul Partidului Socialiștilor este de a sprijini cetățenii și de a face tot posibilul ca PAS să nu mai ajungă la guvernare, să nu distrugă țara noastră”.

La rândul său, deputatul Adela Răileanu a menționat că de această guvernare s-au dezamăgit și cei care au votat-o acum un an. „Oamenii au înțeles că aceasta este cea mai incompetentă guvernare din istoria modernă a Republicii Moldova”, a remarcat deputatul.

Gaik Vartanean, fost deputat al Parlamentului, a remarcat faptul că guvernarea actuală a promis în campania electorală să stopeze schemele criminale din perioada lui Plahotniuc, dar așa și nu a obținut o creștere a veniturilor la buget. „Acest Guvern se teme de cetățenii săi, se teme de proteste. Dar mai devreme sau mai târziu va trebui să răspundă în fața oamenilor pentru tot ce au făcut”, a subliniat acesta.

Silvia Grigore, consilier municipal din PSRM, a enumerat toate „realizările” Maiei Sandu și ale partidului acesteia: controlul total asupra puterii, promovarea LGBT, pierderea pieței ruse și a resurselor energetice accesibile, majorarea prețurilor și a tarifelor, închiderea școlilor și a universităților, creșterea impozitelor, creșterea inflației și, drept urmare, scăderea nivelului de trai.

Aliona Pilipețchi, deputat PSRM, a menționat faptul că guvernarea este departe de realitate și nu înțelege că este vorba despre lucruri serioase și nu despre jocuri la calculator. Deputatul Alexandr Suhodolschi a chemat întregul popor al Republicii Moldova, de la sud la nord, să se ridice la luptă și să demonstreze că nu vom mai tolera să trăim în asemenea condiții.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, a declarat că foarte mulți oameni regretă astăzi că au votat pentru această guvernare. „Fiecare al doilea pensionar din Republica Moldova a votat pentru această guvernare, pentru că i s-a promis o viață mai bună. Oamenii vor să-și corecteze greșelile, de aceea pledează pentru alegeri anticipate”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

„Acest Guvern trebuie să plece. Suntem în criză, iar Guvernul este responsabil să identifice metode de depășire a crizei, să propună soluții. Însă această guvernare este incapabilă de astfel de acțiuni, nu propune nimic, ci doar caută justificări și motive. Dacă nu sunt în stare să-și îndeplinească propriile promisiuni, trebuie să plece”, și-a încheiat discursul Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă