PSRM

24 august 2015

Ziua eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă Operaţiunea Iaşi-Chişinău

Ziua de 24 august, în Republica noastră, este marcată ca Ziua Eliberării Moldovei de cotropitorii fascişti. În această zi, acum 71 de ani în urmă, s-a încheiat principala etapă a Operaţiunii Iaşi-Chişinău. Anume în această zi, datorită sacrificiului eroic al întregului popor multinaţional al patriei noastre comune de atunci, a fost posibilă eliberarea definitivă a Moldovei de ocupanţii intervenţionişti. Trupele  germano-fasciste şi unităţile de luptă ale mareşalului român Antonescu, în termene-record, au fost alungate de pe teritoriul ţării, iar însăşi operaţiunea a intrat în istorie ca exemplu remarcabil de strategie şi tactică de purtare a bătăliilor mari pentru încercuirea inamicului.

Dragi veterani!

Cu prilejul aniversării eliberării ţării noastre, permiteţi-mi, din numele Partidului Socialiştilor, să vă mulţumesc pentru curajul, bărbăţia şi patriotismul manifestat. Ne închinăm în faţa eroismului vostru.

Vă doresc sănătate, fericire, pace în suflet, atenţie şi grijă din partea celor din jur.

Memoria despre marele război împotriva fascismului, despre Marea Victorie, despre eroismul Vostru va trăi veşnic în sufletele şi inimile noastre!

Igor DODON

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă