PSRM

05 mai 2017

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu Prim-ministrul Turciei

Astăzi, 5 mai, Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a întâlnit cu Prim-ministrul Republicii Turcia, Președintele Partidului aflat la Putere în Turcia, Partidul Justiție și Dezvoltare, Binali Yildirim care se află în Moldova într-o vizită oficială.

Zinaida Greceanîi l-a salutat pe Prim-ministrul Turciei la Chișinău și a menționat că între Moldova și Turcia există un potențial de relații reciproce.

Președintele PSRM i-a mulțumit Președintelui Partidului Justiție și Dezvoltare pentru susținerea acordată la al XIV –lea Congres Extraordinar al Partidului Socialiștilor, în decembrie 2016, și de asemenea, pentru decizia privind semnarea acordului de cooperare cu PSRM.

Zinaida Greceanîi l-a asigurat pe Binali Yildirim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este întotdeauna deschis dialogului și cooperării reciproc avantajoase.

De asemenea, Zinaida Grecianîi a menționat că se cunoaște personal cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan și a cerut să i se transmită cele mai bune urări.

La rândul său, Binali Yildirim i-a mulțumit Zinaidei Greceanîi pentru această întrevedere și i l-a prezentat pe vice-președintele Partidului Justiție și Dezvoltare Mehmet Mehdi Eker, care a fost autorizat să semneze Acordul de cooperare cu PSRM.

Prim-ministrul Turciei a dat asigurări că este încrezător în dezvoltarea și consolidarea cooperării între Moldova și Turcia, și, în special, între cele două partide lider ale țărilor noastre.

Binali Yildirim a menționat de asemenea, rolul de legătură important al Găgăuziei, care este o punte de legătură în relațiile dintre Republica Moldova și Turcia. El a cerut ca orice sprijin al Găgăuziei să fie perceput ca sprijin pentru Moldova.

Zinaida Greceanîi a subliniat, de asemenea, că Partidul Socialiștilor s-a expus în mod deschis în timpul alegerilor Bașcanului Găgăuziei, de partea Irinei Vlah și va susține în Parlament pachetul de legi al Găgăuziei.

În timpul conversației, a fost atinsă tema privind modificarea sistemului electoral din Republica Moldova. Prim-ministrul Turciei a menționat că sistemul electoral mixt este unul foarte rezonabil, este mai echilibrat și balansat decât sistemul uninominal. El și-a exprimat speranța că Partidul Socialiștilor va fi capabil să găsească un consens în Parlament pe această temă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă