PSRM

31 martie 2017

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei

Pe data de 31 martie Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Cele două părți au făcut un schimb de opinii cu privire la rezultatul vizitei delegației fracțiunii parlamentare PSRM la ședința jubiliară a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP a CSI), care a avut loc la Sankt Petersburg pe 27-28 martie.

Zinaida Greceanîi a remarcat importanța participării delegației moldovenești la Adunarea Interparlamentară pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie cu toate țările CSI, în special având în vedere decizia nejustificată a majorității parlamentare de a boicota sesiunea de primăvară a AIP  la nivel oficial.

Zinaida Greceanîi a apreciat înalt rezultatele întâlnirii sale cu președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienco.

Președintele PSRM a menționat în mod special importanța Conferinței Parlamentare pentru combaterea terorismului internațional, care a fost organizată în comun cu AIP a CSI și Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Colaborare în Europa (AP a OSCE) la care au participat șefii de asociații parlamentare de conducere : Preşedintele Consiliului AIP a CSI, Valentina Matvienco, Preşedintele AP OSCE, Christine Muttonen, precum şi Preşedintele Adunării parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt.

Părțile au discutat probleme legate de consolidarea legăturilor dintre organele legislative ale celor două țări. În acest context, Zinaida Greceanîi, în calitate de lider al grupului de prietenie cu Federația Rusă a Parlamentului Republicii Moldova, s-a expus în favoarea intensificării cooperării în această direcție.

O atenție deosebită a fost acordată pregătirilor pentru evenimentele dedicate Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă