PSRM

10 mai 2017

Zinaida Greceanîi a participat la întrevederea Președintelui Republicii Moldova cu Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse

Președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a participat la întrevederea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon cu Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, adjunctul său și șefii tuturor fracțiunilor din Dumă, care a avut loc pe data de 10 mai la Moscova.

Potrivit Președintelui Igor Dodon, în cadrul întrevederii părțile au apreciat înalt dinamica pozitivă a relațiilor moldo-ruse din ultimele luni, mai ales în sfera comerțului și sfera economică, precum și în problema migranților.

22Igor Dodon a subliniat că în prezent se lucrează la completarea și pregătirea semnării Acordului privind garanțiile sociale între Republica Moldova și Federația Rusă.

Zinaida Greceanîi, în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a PSRM, a remarcat că în ultimele câteva luni, fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are o cooperare de succes cu Duma de Stat a Federației Ruse, iar cooperarea interparlamentară se desfășoară inclusiv și la nivel de regiuni.

Potrivit Președintelui PSRM, părțile au convenit să dezvolte cooperarea interparlamentară și între fracțiuni, să reia activitatea grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Federația Rusă și să continue să participe la activitățile Adunării Interparlamentare a CSI.

Greceanii_ZinaidaZinaida Greceanîi, de asemenea, a declarat că la întrevedere s-a discutat problema unei posibile schimbări a sistemului electoral în Republica Moldova.

”În cazul în care acest sistem va fi inevitabil, am convenit să colaborăm îndeaproape cu privire la schimbul de experiență, având în vedere că în Rusia sistemul mixt de vot este aplicat de mai mult timp cu succes. Suntem încrezători că experiența Rusiei ne va ajuta să evităm multe greșeli în procesul aplicării sistemului mixt de vot”, a subliniat Președintele Partidului Socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă