PSRM

24 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a rostit un discurs în cadrul Conferinței europene a Președinților de Parlamente de la Strasbourg

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a rostit astăzi la ședința Conferinței europene a Președinților de Parlamente de la Strasbourg un discurs cu genericul ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani”.

Zinaida Greceanîi a menționat că este onorată să participe la această conferință, într-un an care coincide cu aniversarea a 70-a de la crearea Consiliului Europei, fapt care a adus noi transformări, inclusiv în Republica Moldova.

Referindu-se la situația din Republica Moldova, speakerul a menționat că recentele evoluții din anul curent au demonstrat semnificația dialogului politic și deschiderea pentru stabilirea unei majorități politice spre asigurarea respectării normelor statului de drept.

“Depășirea crizei politice, și transferul pașnic al puterii, au dat un impuls nou cooperării internaționale și au permis Republicii Moldovei să adere ferm la o linie de politică externă echilibrată.

Aceasta, la rîndul său, prevede un statut de neutralitate și deschidere față de toți partenerii internaționali, atît în Vest, cît și în Est”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

În discursul său, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a “adresat mulțumiri Consiliului Europei, care a fost și continuă a fi un partener constant și fidel al țării noastre, acordîndu-ne valoroasa sa asistență în domeniul promovării culturii democratice și bunei guvernări. Planul de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020, constituie o mărturie în plus în acest sens”.

“Pentru Republica Moldova, în egală măsură, prezintă importanță mecanismul comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene asigurat prin Parteneriatul pentru Buna Guvernare. Sunt convinsă că împreună vom reuși obținerea impactului scontat în domeniile definitorii”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă