PSRM

29 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu șefii subdiviziunilor și istituțiilor din subordinea raională din Briceni

Briceni, 29 ianuarie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, a efectuat astăzi, o vizită de lucru în raionul Briceni, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu reprezentanții subdiviziunilor și instituțiilor subordonate Consiliului Raional.

În cadrul discuțiilor cu șefii subdiviziunilor și istituțiilor din subordinea raională, au fost abordate problemele și obiectivele din domeniile finanțelor publice, sănătății, învățămîntului, protecției sociale, ordinii publice etc.
În contextul situației bugetare, speakerul a menționat necesitatea reducerii dependenței autorităților locale de nivelul II de transferurile de la bugetul de stat și, respectiv, generării resurselor proprii de creștere economică. A fost subliniată importanța elaborării unui plan raional de atragere a investițiilor.

În contextul asistenței sociale au fost menționate modificările legislative operate la finele anului trecut, pentru susținerea socială sulimentară a persoanelor în etate, a persoanelor cu dizabilități, altor categorii de popolație, de care plenar beneficiază și populația raionului Briceni.

În opinia doamnei Zinaida Greceanîi, o atenție sporită în anul curent, cînd va fi marcată cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în marele război pentru apărarea Patriei, terbuie să fie acordată veteranilor rămași în viață, soțiilor participanților la război, persoanelor asimilate.

Referindu-se la situația în domeniul sănătății, reprezentanții APL din raionul Briceni au anunțat că în raion există suficiente cadre medicale în toate Centrele de Sănătate, ceea permite acoperirea tuturor localităților din raion cu sericii mdicale de calitate.

În încheiere, speakerul a subliniat că eforturile tuturor funcționarilor publici, specialiștilor din cadrul instituțiilor respective trebuie să fie canalizate pentru un singur scop – asigurarea intereselor cetățenilor.

”Indiferent de apartenența politică, trebuie să muncim în interesul oamenilor, pentru a le face viața mai bună aici, în Moldova”, a conchis Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă