PSRM

19 decembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția

Chișinău, 19 decembrie 2019 – Reforma justiției va fi realizată și cu siguranță lucrînd împreună vom avea succes, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Președintele Comisiei de la Veneția Gianni Buquicchio, care efectuează o vizită în Moldova la invitația speakerului.

”Noi am făcut coaliție cu poporul Republicii Moldova și vrem să readucem încrederea oamenilor în instituțiile statului și în justiție. Din păcate am pierdut mult timp, iar prin declarații și acțiuni ale anumitor politicieni au fost discreditate instituțiile statului. Reforma trebuie să facă justiția funcțională și să o readucă în serviciul oamenilor”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a menționat că proiectul actual ia în calcul amendamentele Comisiei de la Veneția și a anunțat deschiderea pentru cooperare în continuare. În context, Zinaida Greceanîi a menționat că organele de drept lucrează pentru întoarcerea miliardului furat și pedepsirea vinovaților. Toate aceste lucruri însă trebuie făcute fără populism și presiune asupra justiției din partea politicienilor, a opinat Președintele Parlamentului.

La rîndul său, Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) Gianni Buquicchio a reconfirmat deschiderea pentru cooperare și a susținut poziția Președintelui Parlamentului legată de nevoia unei poziții constructive din partea tuturor partidelor politice, îndreptată în servirea interesului suprem al țării.

Invitația Președintelui Parlamentului adresată conducerii Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de a vizita Republica Moldova se încadrează în eforturile autorităților țării de reformare a justiției, conducerea țării reiterînd importanța asistenței și expertizei Comisiei de la Veneția în implementarea reformei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă