PSRM

12 iunie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA

Președintele Parlamentului RM, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, astăzi, 12 iunie a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

În cadrul întrevederii, spicherul Parlamentului RM a menționat că transmiterea pașnică a puterii este soluția pentru situația dificilă din țară.

Potrivit doamnei Zinaida Greceanîi, Parlamentul este funcțional, au fost alese organele de conducere și de lucru ale Legislativului. A fost investit noul Guvern și numit Secretarul general al Parlamentului. Secretariatul instituției activează în regim obișnuit.

”Împreună cu Partidul Socialiștilor și blocul ACUM am făcut apel către organele de conducere ale PDM, pentru a transmite pașnic puterea. Este o situație complicată care vrem să fie soluționată pe cale amiabilă”, a menționat Zinaida Greceanîi. Totodată, președintele parlamentului  a vorbit despre proiectele de acte legislative, examinate de deputați pînă acum.

La rîndul său,  Ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan a mulțumit pentru întrevedere și a apreciat că funcționalitatea parlamentului și a Secretariatului Legislativului este asigurată.

La ședință au participat vicepreședintele parlamentului, Ion Ceban și Secretarul general al Legislativului, Adrian Albu.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă