PSRM

22 aprilie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, pe data de 22 aprilie, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre unele aspecte ale relațiilor bilaterale moldo-americane. În special, domnul Hogan a informat președintele PSRM, despre rezultatele vizitei de familiarizare în Moldova a delegației de congresmeni americani condusă de David Price, șeful grupului de parteneriat pentru democrație din cadrul Camerei Reprezentanților a Congresului SUA.

Interlocutorii au analizat situația politică și economică din Republica Moldova, care s-a creat după două luni de la alegeri, precum și opțiunile de dezvoltare a evenimentelor în cazul în care guvernarea nu va fi formată.

Zinaida Greceanîi a remarcat că, dacă nu va fi formată guvernarea, atunci va fi o opțiune extrem de nedorită pentru țară. Fără o guvernare eficientă în aceste condiții dificile, economia din Republica Moldova se va confrunta cu o recesiune care va duce la scăderea bunăstării cetățenilor moldoveni.

Președintele PSRM a subliniat necesitatea atragerii de investiții pentru dezvoltarea economiei moldovenești. În acest sens, ea a specificat că o condiție importantă pentru atragerea investițiilor este prezența unei guvernări funcționale și stabile în țară, dar nu a unui Guvern minoritar temporar.

Liderul Partidului Socialiștilor l-a familiarizat pe Dereck Hogan cu pachetul de propuneri al PSRM, pentru formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui Guvern funcțional.

Zinaida Greceanîi a precizat că, politicienii care au dorință reală pentru a forma o majoritate parlamentară eficientă, trebuie să se dezică de declarațiile politice populiste și să inițieze negocieri raționale.

 

 

 

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă