PSRM

10 iulie 2021

Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu mai multe delegații ale misiunilor internaționale de monitorizare a alegerilor

În calitate de Președinte al Parlamentului de Legislatura a X-a, Zinaida Greceanîi a avut pe parcursul zilei de astăzi mai multe întâlniri cu delegații ale misiunilor internaționale de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, și anume – din partea Adunării Parlamentare a OSCE, Adunării Interparlamentare a CSI și Parlamentului European.

Speakerul a adresat mulțumiri observatorilor internaționali pentru prezența la scrutin și a apreciat importanța activității lor în asigurarea unui proces electoral corect, transparent și echitabil pentru toți concurenții.

”Este în interesul nostru ca procesul să se desfășoare corect și să fie monitorizat de către mai multe misiuni internaționale atât în cadrul secțiilor de votare din interiorul țării, cât și cele din afară”, a subliniat președintele forului legislativ.

În mod special, Zinaida Greceanîi a accentuat faptul că secțiile de votare trebuie să fie deschise direct proporțional cu numărul cetățenilor cu drept de vot care se află în acel teritoriu, indiferent dacă e în regiunea transnistreană sau în afara țării.

”Fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să-și poată exercita dreptul la vot liber și în siguranță”, a declarat Speakerul și a i-a îndemnat pe observatori să monitorizeze respectarea standardelor europene în toate secțiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare anticipate, dorindu-le succes în îndeplinirea acestei misiuni importante și responsabile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă