PSRM

20 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu un grup de experți raportori ai Comisiei de la Veneția, condus de Simona Granata-Menghini, Secretarul-adjunct al Comisiei. La întrevedere au participat președintele și vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco și Vasile Bolea.

Părțile au discutat acțiunile întreprinse de majoritatea parlamentară în procesul de reformare a justiției, consolidare a sistemului judiciar, combatere a corupției.

Zinaida Greceanîi a subliniat importanța asistenței și expertizei Comisiei de la Veneția în implementarea reformei justiției și a procuraturii. De asemenea, Zinaida Greceanîi a subliniat că reforma trebuie să fie realizată exclusiv în interesul cetățenilor, iar efectele acesteia să aibă caracter durabil.

Simona Granata-Menghini a declarat că Comisia de la Veneția este întotdeauna gata să apere constituționalitatea și statul de drept și să ofere Republicii Moldova susținerea necesară în acest sens.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă