PSRM

20 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu un grup de experți raportori ai Comisiei de la Veneția, condus de Simona Granata-Menghini, Secretarul-adjunct al Comisiei. La întrevedere au participat președintele și vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco și Vasile Bolea.

Părțile au discutat acțiunile întreprinse de majoritatea parlamentară în procesul de reformare a justiției, consolidare a sistemului judiciar, combatere a corupției.

Zinaida Greceanîi a subliniat importanța asistenței și expertizei Comisiei de la Veneția în implementarea reformei justiției și a procuraturii. De asemenea, Zinaida Greceanîi a subliniat că reforma trebuie să fie realizată exclusiv în interesul cetățenilor, iar efectele acesteia să aibă caracter durabil.

Simona Granata-Menghini a declarat că Comisia de la Veneția este întotdeauna gata să apere constituționalitatea și statul de drept și să ofere Republicii Moldova susținerea necesară în acest sens.