PSRM

24 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi: Autoritățile Republicii Moldova depun eforturi pentru încheierea procedurii de monitorizare a țării noastre de către APCE

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere bilaterală cu Președinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Liliane Maury Pasquier în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlamente, care se desfășoară la Strasbourg.

Zinaida Greceanîi a exprimat aprecierea parteneriatului Republicii Moldova cu Consiliul Europei și APCE, precum și interesul cu care sunt urmărite constant evoluţiile din țara noastră.

”Considerăm expertiza oferită de către structurile Consiliului Europei drept utilă şi indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne”, a subliniat speakerul.

Zinaida Greceanîi a remarcat că autoritățile Republicii Moldova, inclusiv majoritatea parlamentară, depun eforturi în continuare pentru încheierea procedurii de monitorizare a țării noastre de către APCE și trecerea la alt nivel de interacțiune.

Președintele Parlamentului a apreciat, de asemenea, eforturile întreprinse de către APCE în vederea evaluării situației din Moldova ca urmare a crizei politice din iunie 2019 și elaborarea Raportului ”Funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă