PSRM

07 aprilie 2020

Zinaida Greceanîi a îndemnat cetățenii să manifeste înțelegere și respect față de activitatea pe care o desfășoară lucrătorii medicali

07 aprilie 2020 – Președintele Parlamentului RM, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj cetățenilor cu ocazia Zilei mondiale a sănătății, care este marcată astăzi, 7 aprilie. 

“Ziua mondială a sănătății, marcată anual pe 7 aprilie, în acest an este dedicată asistenților medicali și moașelor, care, de rînd cu toți lucrătorii din sistemul de ocrotire a sănătății, se află pe prima linie în lupta pentru sănătatea oamenilor.  

Situația creată în contextul COVID-19 a demonstrat prioritatea sistemului de sănătate publică. De aceea, autoritățile Republicii Moldova, care promovează insistent valorile sociale, își vor activiza eforturile pentru a asigura un sistem de sănătate performant, capabil să răspundă necesităților curente și provocărilor cu risc sporit.  

Ne alăturăm la Mesajul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), îndemnînd cetățenii să manifeste înțelegere și respect față de activitatea dificilă pe care o desfășoară lucrătorii medicali în aceste clipe. În mare parte, de comportamentul nostru depinde eficacitatea eforturilor personalului medical și siguranța sistemului de sănătate. Trebuie să fim sinceri, corecți, responsabili și profund recunoscători tuturor lucrătorilor medicali pentru grija față de sănătatea și viața oamenilor – cele mai mari valori pe pămînt”, a scris Zinaida Greceanîi în mesajul său. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă