PSRM

24 august 2020

Zinaida Greceanîi a participat la ședința conducerii țării

Președintele Parlamentului RM, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a participat la ședința săptămînală cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și Prim-ministru, Ion Chicu.

În timpul ședinței au fost discutat cîteva subiecte, printre care pachetul de modificări elaborat de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a susține agricultorii autohtoni care au avut de suferit din cauza secetei fără precedent. Astfel, propunerea Executivului, ce urmează a fi transmisă în Parlament, vizează rambursarea TVA-ului acumulat cu scopul de a achita plățile aferente, inclusiv salariile.

Totodată, se planifică introducerea moratoriului asupra controalelor fiscale, iar agricultorii vor primi certificate de forță majoră de la Camera de Comerț si Industrie pentru a-și regla relațiile cu agenții economici și furnizori. La ședința de astăzi am fost informați despre faptul că organele de profil au primit primele dosare pentru compensarea pierderilor agricultorilor: 1500 lei pentru fiecare hectar de recoltă compromisă de grîu și 1600 lei per hectar pentru terenurile reînsămînțate.

Al doilea subiect important al discuției a fost creșterea semnificativă a numărului de  persoane infectate cu COVID-19. Participanții la ședință au constatat cu regret că asistă la cea mai mare creștere după începutul pandemiei și au subliniat că acest fapt se datorează nerespectării regulilor sanitare-epidemiologice de către cetățenii noștri. A fost atenționat că în cazul neglijenței în continuare a acestora, autoritățile statului vor fi nevoiți să reintroducă măsurile de restricție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă