PSRM

28 septembrie 2020

Zinaida Greceanîi a participat la ședința săptămînală a conducerii de vîrf

Președintele Parlamentului, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a participat la ședința săptămînală cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul, Ion Chicu.

Participanții au discutat cîteva subiecte de bază, inclusiv răspîndirea COVID-19 și măsurile de control. Șeful statului a subliniat că există locuri suficiente în spitale, precum și medicamente, teste și consumabile.

Igor Dodon a comunicat că, începînd cu 1 octombrie, va începe achitarea suportului în valoare de 900 lei pentru toți cei 660 mii de pensionari, pensiile cărora sunt sub 3000 lei.

În altă ordine de idei, în cadrul întrevederii s-a vorbit despre reparația clădirii Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, despre acordarea în continuare a suportului financiar agricultorilor ce au suferit în urma secetei, precum și despre finalizarea reparației drumurilor, în cadrul Programului național “Drumuri bune pentru toți”, planificată pentru începutul lunii noiembrie.

Totodată, a fost comunicat, că la 2 octombrie începe campania electorală din care motiv ședințele săptămînale ale conducerii de vîrf nu vor avea loc, pentru a evita orice speculație privind utilizarea resursei administrative.

Pe finalul întrevederii conducătorii țării și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situația din zona Nagorno-Karabah, au îndemnat ambele părți la încetarea focului și la pace. În context, a fost reiterat că atît Armenia, cît și Azerbaidjanul sunt partenerii Republicii Moldova, avînd relații bune cu conducerea ambelor state. Din acest considerent autoritățile au îndemnat ambele comunități etnice din țara noastră să păstreze calmul și să nu “aducă” conflictul respectiv în Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă