PSRM

23 noiembrie 2020

Zinaida Greceanîi a participat la ședința săptămînală cu conducerea țării

Președintele Partidului Socialiștilor, Președintele Parlamntului RM, Zinaida Greceanîi, a participat la ședința săptămînală cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și prim-ministru, Ion Chicu.

Conducătorii țării au abordat mai multe subiecte legate de politica social-economică și cea bugetar-fiscală, inclusiv au făcut totalurile anului curent și au discutat necesitatea adoptării de către Parlament a Legii bugetului pentru anului 2021.

În cadrul întrevederii s-a menționat că parametrii bugetului sunt determinați luîndu-se în calcul investițiile planificate pentru proiectele de infrastructură. Autoritățile vor continua să acorde asistență agenților economici care în continuare suportă pierderi din cauza pandemiei. În același timp, în luna ianuarie 2021, va avea loc cea de-a doua majorare cu 30% a salariilor pentru toți lucrătorii medicali.

În încheierea întrevederii, s-a discutat despre măsurile privind combaterea pandemiei, care ia amploare în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova. S-a remarcat faptul că sistemul de sănătate deocamdată face față situației, dar posibilitățile acestuia sunt limitate. Din acest considerent, autoritățile au îndemnat oamenii să respecte cerința privind purtarea obligatorie a măștilor de protecție atît în spațiile închise, cît și în cele deschise și să respecte normele sanitar-epidemiologice pentru a evita contaminarea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă