PSRM

14 august 2019

Zinaida Greceanîi a prezentat ordinea de zi a sesiunii extraordinare a parlamentului

După ședința Biroului Permanent din 14 august, Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi a informat reporterii despre cele mai importante subiecte care vor fi examinate la sesiunea extraordinară a Legislativului. Spicherul a anunțat că ședințele plenare extraordinare sunt planificate pe 15 și 16 august, dar dacă deputații vor munci activ atunci parlamentul se poate încadra cu examinarea agendei într-o singură zi – pe 15 august.

Zinaida Greceanîi a menționat că necesitatea convocării unei sesiuni extraordinare a fost dictată, în primul rînd, de apelul Guvernului de a examina unele subiecte care nu pot fi amînate pentru luna septembrie, cînd parlamentul se va întruni în sesiunea de toamnă-iarnă.

Dacă vorbim despre cele mai importante subiecte care ar trebui discutate și aprobate în cadrul ședințelor parlamentare extraordinare, la solicitarea Guvernului, atunci, în primul rînd, este vorba despre rectificarea bugetului de stat pentru anul acesta, subiect care a fost deja examinat în prima lectură. În versiunea finală, acesta urmează să fie adoptat săptămîna aceasta după amendamentele introduse de deputați.

Al doilea subiect foarte important este proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul următor, care a fost elaborat ținînd cont de acordul încheiat de Guvern cu Fondul Monetar Internațional. În prezent, acest proiect de lege este examinat de către comisiile parlamentare.

De asemenea, Parlamentul va decide cu privire la anularea facilităților fiscale pentru impozitarea jocurilor de noroc și a magazinelor duty-free la intrarea în țară.

Zinaida Greceanîi a anunțat că la sesiunea extraordinară va fi prezentată inițiativa Președintelui Republicii Moldoova, Igor Dodon, care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an. Această inițiativă a fost deja examinată astăzi de către unele comisii parlamentare, iar Biroul Permanent a decis să includă acest subiect pe ordinea de zi pentru a fi discutat în prima lectură.

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă