PSRM

21 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a propus blocului ACUM să creeze coaliții la nivel de raioane

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a vorbit în cadrul conferinței de presă de astăzi, 21 octombrie, despre rezultatele preliminare ale alegerilor locale generale organizate pe 20 octombrie și a făcut colegilor din blocul ACUM propunerea de a discuta despre posibilitatea creării de coaliții la nivel raional.

La începutul conferinței de presă, Zinaida Greceanîi a adresat în primul rînd cuvinte de recunoștință tuturor alegătorilor, tuturor susținătorilor Partidului Socialiștilor care au participat la această campanie electorală și au venit la vot pe 20 octombrie, precum și întregii echipe PSRM, care a fost reprezentată masiv în toată țara.

„Mulțumim tuturor cetățenilor care ne-au votat, care ne-au susținut – nu îi vom dezamăgi”, a spus Zinaida Greceanîi.

Prezentînd rezultatele preliminare, Zinaida Greceanîi a menționat că candidații PSRM au primit majoritatea absolută în patru consilii raionale: Briceni, Taraclia, Dondușeni și Ocnița, astfel aceștia pot numi independent președinții raioanelor. Mai mult de atît, în Găgăuzia sunt trei raioane ai căror președinți, de asemenea, vor reprezenta PSRM.

Președintele partidului a spus că PSRM se află, de asemenea, pe primul loc potrivit numărului de consilieri aleși în 11 consilii raionale, în care socialiștii vor propune alegerea președinților de raion. Zinaida Greceanîi a menționat că, în primul rînd, la fel ca la nivel central, PSRM invită oficial colegii din blocul ACUM, care au obținut rezultate similare, să creeze coaliții la nivel raional.

Zinaida Greceanîi a prezentat date și despre rezultatele alegerilor primarilor. Potrivit acesteia, candidații PSRM la funcția de primar au obținut victorie în 124 de localități, inclusiv în 12 orașe.

Candidații PSRM la funcția de primari au intrat în turul doi al alegerilor în 179 de localități, inclusiv în 18 orașe.

Zinaida Greceanîi a îndemnat toți cetățenii republicii să susțină candidații PSRM în turul doi.

“Aș fi dorit ca alegerile să se fi desfășurat din primul tur, dar cu părere de rău va fi și al doilea tur. Vom depune toate eforturile pentru ca candidații PSRM să cîștige la nivel de primari ai orașelor și satelor”, a declarat președintele PSRM.

La rîndul său, secretarul executiv al PSRM, șeful staff-ului electoral al PSRM în Chișinău, Vlad Batrîncea a mulțumit tuturor alegătorilor municipiului și a anunțat că la Chișinău va avea loc al doilea tur pentru funcția de primar general, la care vor participa Ion Ceban din partea PSRM și Andrei Năstase din partea blocului ACUM.

„Ne pregătim pentru turul doi al alegerilor și suntem absolut convinși că chiar și în acest tur rezultatele pentru PSRM vor fi foarte optimiste”, a subliniat Vlad Batrîncea.

De asemenea, el a amintit că în această dimineață, candidatul PSRM a lansat blocului ACUM propunerea de a crea o coaliție în Consiliul municipal Chișinău. Socialiștii au obținut 22 din 51 de mandate în consiliu, iar blocul ACUM – 19 mandate.

„Împreună putem avea 41 din 51 de consilieri, care este o majoritate absolută pentru a soluționa cele mai stringente probleme ale Chișinăului. Și din moment ce în Parlament avem o înțelegere foarte clară că vom găsi soluții împreună, atunci și în municipiu putem obține această înțelegere. Doar împreună putem găsi soluții eficiente pentru modernizarea stațiilor de epurare, a infrastructurii și a capitalei în întregime”, a spus Vlad Batrîncea.

Avocatul PSRM, Ilie Ceban, a declarat în cadrul conferinței de presă că din partea Partidului Socialiștilor la monitorizarea alegerilor au participat aproximativ 6 mii de observatori, reprezentanți și membri ai secțiilor de votare. Potrivit acestuia, în ziua alegerilor, în țară au fost înregistrate mai multe încălcări, care în prezent sunt examinate. În general, după cum a menționat Ilie Ceban, nu au existat încălcări semnificative care ar putea influența rezultatele alegerilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă