PSRM

12 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a vizitat Centrul expozițional al companiei Huawei din Beijing

Delegația parlamentară, condusă de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, a întreprins, astăzi, o vizită la Centrul expozițional al companiei Huawei din orașul Beijing și a discutat cu reprezentanții acesteia.

În cadrul turului expozițional, delegației din Republica Moldova i-au fost prezentate noi modele de tehnologii inteligente, soluții tehnologice avansate pentru utilizare casnică, de diagnosticare medicală, de control operațional al localităților, dispozitive și echipament de urgență, precum și tehnologii avansate pentru domeniul educațional etc.

Delegația a fost salutată de vicepreședintele Huawei, Frank Ren, care a menționat că compania Huawei, prezentă și pe piața din Republica Moldova, va continua să investească și să contribuie la îmbunătățirea rețelelor informaționale, precum și va ajuta țara noastră în transformarea digitalizării sectorului IT.

În context, Zinaida Greceanîi a menționat că atragerea de noi proiecte investiționale, inclusiv în domeniul IT, este o prioritate pentru Republica Moldova. ”Suntem impresionați de cele văzute aici și ne dorim ca compania Huawei să dezvolte relații de colaborare și schimb de bune practici cu studenții, instituțiile de învățămînt și companiile din Republica Moldova”, a declarat Președintele Parlamentului.

Activitatea Huawei în Republica Moldova a fost prezentată de conducerea reprezentanței companiei în țara noastră – directorul de țară, Zhang Fan, și vicedirectorul, Andrei Slesari, care a vorbit despre proiectele realizate și cele aflate în proces de implementare.

Astăzi, este ultima zi a vizitei de lucru a delegației Parlamentului Republicii Moldova în China.

Programul a inclus participarea la Forumul Economic Euro-Asiatic și mai multe întrevederi, inclusiv, cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a discutat cu vicepremierul Republicii Populare Chineze Hu Chunhua, guvernatorul provinciei Shaanxi, conducerea municipiului Shanghai și alți oficiali.

Din componența delegației mai fac parte președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Populară Chineză, vicepreședinte al Comisiei politică externă și integrare, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Vlad Batrîncea, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Chiril Moțpan, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, deputatul PSRM, Vladimir Bolea și Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă