PSRM

07 mai 2021

Zinaida Greceanîi a comemorat victimele crimelor naziste din Hatîn

În cadrul vizitei oficiale în Republica Belarus, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi împreună cu deputații socialiști – membri ai delegației Parlamentului RM, a vizitat Complexul memorial de stat ”Hatîn”, situat la 54 km nord-est de capitala belarusă, în raionul Logoisk din regiunea Minsk.

Complexul memorial este considerat simbol al memoriei eterne pentru victimele uneia dintre cele mai înfiorătoare crime naziste.

”Este greu să îți stăpânești emoțiile în acest loc sfânt, unde aproape 150 de oameni, dintre care fiecare al doilea – copil, au fost arși de vii sau împușcați de fasciști. Oricine are posibilitatea să vină aici, trebuie să o facă, pentru a înțelege adevăratul sens al acestei orori și a avertiza împotriva încercărilor de a revizui istoria Celui de-al doilea război mondial”, a spus Zinaida Greceanîi după vizitarea complexului memorial.

Macabrul de la Hatîn a avut loc pe 22 martie 1943 – un sat întreg a fost făcut una cu pământul de către armata hitleristă.

”Amintirea poporului despre voi este nemuritoare, așa cum este etern pământul, așa cum este etern soarele luminos deasupra lui!”, arată inscripția făcută pe Coroana memoriei de pe mormântul frățesc de la Hatîn.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă