PSRM

22 iulie 2020

Zinaida Greceanîi despre moțiunea opoziției: Nu au avut nicio șansă

Ședința de închidere a sesiunii de primăvară a Parlamentului, în cadrul căreia a fost examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, a avut loc luni, 20 iulie, în conformitate cu legea. Acest lucru a fost declarat de președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în direct la postul de televiziune NTV-Moldova.

„Biroul Parlamentului s-a convocat luni și a decis să discute despre moțiunea de cenzură în aceeași zi – era logic și absolut corect din punct de vedere legal. Cu toate acestea, opoziția era nemulțumită – se așteptau că vor cumpăra pe cineva pînă joi și vor avea un număr suficient de voturi pînă la acel moment. Dar trebuie să privim lucrurile în mod realist. Nu au avut nicio șansă”, a spus Zinaida Greceanîi.

Speakerul a menționat că coaliția de guvernare a demonstrat solidaritate în această situație, deoarece reprezentanții acesteia preferă să avanseze și nu se bazează doar pe haos și destabilizare. Ea a subliniat că PSRM și PDM au semnat o declarație privind susținerea plenară a Guvernului.

„A trebuit să dăm un semn că nu le vom face pe plac și nu vom permite cumpărarea deputaților”, a spus Zinaida Greceanîi.

Pe de altă parte, „bine, ar fi cumpărat cîțiva deputați și ar fi demis Guvernul. Dar ei sunt atît de diferiți în opoziție – știu că într-o singură fracțiune existau trei candidați la funcția de prim-ministru – ar fi luptat între ei. Toate aceste fracțiuni și-ar dori propriul candidat. Și cum să formăm un Guvern? Nu ințeleg. Ei au sperat că democrații vor vota pentru el? Dar pentru ce ar face acest lucru?”

Cu toate acestea, Zinaida Greceanîi a presupus că opoziția ar putea încerca să prezinte o altă moțiune de cenzură împotriva Guvernului în sesiunea de toamnă.

Ea a menționat că deputații de opoziție „sunt interesați doar de haos, și chiar de mai multă instabilitate”.
„Li se pare că vor cîștiga dividende în acest sens. Dar mulți au fost dezamăgiți de această lipsă de tact, de această agresiune ”, a spus speakerul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă