PSRM

23 august 2019

Zinaida Greceanîi: Nu trebuie să percepem Federația Rusă doar ca o piață de desfacere pentru produsele noastre

Parteneriatul strategic cu Rusia este indispensabil pentru Moldova. Despre acest lucru a declarat Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi într-un interviu acordat prezentatoarei NTV-Moldova, Iulia Fedorova.

Ea a subliniat că parteneriatul strategic cu Rusia este indispensabil pentru Republica Moldova în toate domeniile și, mai ales, în comerț.

“Cel mai important este să restabilim circulația și exportul mărfurilor moldovenești pe piața rusă. Au fost deja făcuți pași concreți în această direcție, lucrează Serviciul Federal de Supraveghere în Domeniul Protecției Consumatorilor și Bunăstării Populației al Federației Ruse „Rospotrebnadzor”, care a inspectat unele dintre întreprinderile noastre, acestea vor avea dreptul să exporte pe piața rusă. Iar în viitor, aceasta nu ar trebui să creeze careva obstacole pentru producătorii  autohtoni”, a spus spicherul.

În același timp, Zinaida Greceanii a menționat că Rusia nu trebuie să fie percepută doar ca o piață de desfacere pentru bunurile moldovenești, deoarece popoarele noastre sunt legate prin patrimoniul istoric de durată.

“La renunțarea prieteniei dintre popoarele noastre nu ar trebui să se gîndească niciun politician – vorbesc despre acea calea pe care oamenii obișnuiți au pavat-o”, a spus președintele parlamentului.

Potrivit doamnei Zinaida Greceanîi, cooperarea strategică între țările noastre ar trebui să se dezvolte activ și în domeniul umanitar: în educație, medicină.

“De ce să nu profităm de oportunitățile pe care le avem? Acum este chiar momentul politic în care principalii jucători de pe arena internațională: Uniunea Europeană, Rusia, SUA – au găsit un punct de intersecție anume în Moldova. De ce să nu beneficiem de acest lucru?”, a conchis Zinaida Greceanîi.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă