PSRM

26 martie 2019

Zinaida Greceanîi: Nu ne este frică de alegeri anticipate, dar trebuie să încercăm să le evităm

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban și secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, pe 26 martie au participat la consultațiile inițiate de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, privind formarea structurilor de stat.

“Noi, l-am informat pe domnul Președinte despre situația politică care s-a creat în Parlamentul RM după prima ședință a Legislativului, după ce au fost constituite unele fracțiuni parlamentare, precum și după ce am lansat propunerile noastre de a purcede la unele discuții cu partidele politice”, a declarat Zinaida Greceanîi după încheierea consultațiilor.

Ea a afirmat că PSRM este în favoarea unui dialog cu partidele parlamentare, în primul rînd cu blocul ACUM, pe care l-a invitat la negocieri.

Zinaida Greceanîi a remarcat că, conform standartelor internaționale și în primul rînd a normelor europene, prerogativa inițierii consultărilor pentru formarea structurilor de stat aparține partidului care a obținut cele mai multe voturi. Același partid vine cu propunerea privind formarea Guvernului.

În calitate de partid care a cîștigat alegerile parlamentare, PSRM ar putea înainta candidați pentru conducerea structurilor de stat, mai cu seamă că partidul are un potențial uman semnificativ pentru a prelua orice funcție publică, consideră Zinaida Greceanîi. De asemenea, PSRM are elaborat un program de acțiuni pentru realizarea obiectivelor și scopurilor pentru dezvoltarea țării.

Cu toate acestea, fără negocieri privind formarea structurilor de stat și ordinea de zi, aceasta ar semăna mai mult a populism, consideră conducerea PSRM. Prin urmare, astăzi Partidul Socialiștilor nu discută despre funcții.

“Am venit cu o propunere către reprezentanții blocului ACUM, iar ușile noastre rămîn deschise pentru consultații. Alte scenarii, alte discuții pînă astăzi, partidul nu a avut“, a subliniat Zinaida Greceanîi.

De asemenea, a menționat că, criza privind formarea structurilor de stat ar putea provoca alegeri parlamentare anticipate. “Nu ne este frică de alegeri anticipate. Dar trebuie să încercăm să le evităm”, a subliniat președintele PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă