PSRM

25 iunie 2019

Zinaida Greceanîi: Trebuie să ne preocupăm de țara noastră, celelalte state se vor clarifica singure ce să facă

Votul delegației moldovenești în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru reîntoarcerea Rusiei la APCE a provocat nemulțumirea democraților moldoveni. În pofida faptului că reprezentanții opoziției parlamentare au fost incluși în delegația Republicii Moldova, vicepreședintele, democrata Monica Babuc a decis să solicite în mod de urgență chemarea Ministrului Afacerilor Externe în Parlament pentru ca oficialul să explice motivele pe baza cărora deputații Vlad Batrîncea și Andrei Năstase au votat astfel.

„Rog să uzați de dreptul dumneavoastră de președinte al parlamentului și să introduceți în ordinea de zi a ședinței plenului Parlamentului RM a chestiunii audierii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu votul produs în APCE, în noaptea de luni, de către deputații Vlad Batrîncea și Andrei Năstase, care au votat reîntoarcerea dreptului de vot pentru Federația Rusă în APCE. Acești deputați reprezintă poziția statului RM și care au fost considerentele acestui vot în sensul în care deputații din Polonia, Ucraina, Georgia și din țările Baltice au votat împotrivă?”, a spus Babuc.

În acest sens, președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi a declarat că salută decizia deputaților menționați mai sus și a recomandat doamnei Monica Babuc să se preocupe de propria țară fără a ține cont de alte state.

„Din cîte cunosc, mai multe state cu o importanță și influență mult mai mare au votat pentru revenirea FR în APCE. Este foarte bine că și deputații noștri au votat pentru aceasta. Eu salut decizia acestora de a vota pentru revenirea unui stat atît de important ca FR în această organizație internațională. Stimați colegi, haideți să avem grijă de statul nostru, să facem ordine la noi, în Republica Moldova. Ce au de făcut alte state- o să se clarifice singure”, a menționat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă