PSRM

03 decembrie 2019

Zinaida Greceanîi: Fac apel de solidaritate către concetățenii noștri

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, marcată anual pe 3 decembrie la inițiativa ONU.

“Cu această ocazie, fac apel de solidaritate către concetățenii noștri. Persoanele cu dizabilități din Republica Moldova au dreptul la o viață decentă, la studii și asistență medicală de calitate, la un loc de muncă unde să fie tratate cu respect și demnitate. Este obligația fiecărui membru al societății să contribuie la atingerea acestui obiectiv.

Parlamentul Republicii Moldova, pe lîngă asigurarea unui cadru legal favorabil, demonstrează responsabilitate socială față de persoanele cu dizabilități prin diverse activități suplimentare. Legislativul a creat condiții de accesibilitate în exteriorul și interiorul clădirii, și-a adaptat materialele informative despre activitatea sa la necesitățile persoanelor cu nevoi speciale, iar cu regularitate instituția se implică în acțiuni publice de sensibilizare a societății. În acest mod dorim să demonstrăm exemplu de creare a condițiilor egale pentru toți cetățenii țării – așa cum este firesc într-un stat de drept”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă