PSRM

20 martie 2020

Zinaida Greceanîi: Cultura francofonă ajută țările lumii să păstreze bunele relații de colaborare și prietenie în cele mai dificile timpuri

20 martie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei internaționale a francofoniei, care vine să celebreze limba franceză, diversitatea și bogăția culturii francofone.

“Limba franceză este vorbită în întreaga lume de aproape 220 de milioane de oameni, iar Moldova este considerată una dintre cele mai francofone țări din Europa Centrală și de Est.

În pofida proceselor globale, limba franceză rămîne a fi solicitată și îndrăgită de cetățenii Republicii Moldova. Cultura francofonă continuă să ne îmbogățească moral și spiritual și ajută țările lumii să păstreze bunele relații de colaborare și prietenie în cele mai dificile timpuri.

Acum, când suntem în perioada de autoizolare pentru a stopa răspândirea COVID-19, avem posibilitatea să dedicăm mai mult timp pentru a reciti operele noastre preferate în limba faimoșilor autori, pentru a ne aprofunda cunoștințele limbii franceze sau pentru a o învăța împreună cu copiii și nepoții noștri. În acest mod, vom putea aduce un omagiu limbii franceze care este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase limbi vorbite vreodată”, a scris Zinaida Greceanîi în mesajul său.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă