PSRM

22 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi va participa la Formul președinților de Parlament ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa, în fruntea unei delegații Parlamentare, la Formul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, în capitala Kazahstanului Nur-Sultan.

La Formul președinților de Parlament din țările Euroasiatice participă președinți de Parlament din 84 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 16 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Obiectivul reuniunii este stabilirea unor parteneriate durabile pe continent pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a țărilor din Europa și Asia. Participanții la Forum vor examina un nou model de parteneriat în fața provocărilor comune, precum și integrarea într-un proiect unic a Uniunii Euroasiatice, Uniunii Europene și alte proiecte regionale. La reuniune va fi discutată liberalizarea relațiilor comerțiale între țările participante, diversificarea energetică, infrastructură, investiții și alte subiecte de colaborare economică.

Din delegația parlamentară condusă de Zinaida Greceanîi fac parte vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdat Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă