PSRM

17 august 2020

Zinaida Greceanîi va participa la cel de-al 13-lea Summit al femeilor Președinți de Parlament din țările membre ale Uniunii Interparlamentare

Speakerul Zinaida Greceanîi va participa la cel de-al 13-lea Summit al femeilor Președinți de Parlament din țările membre ale Uniunii Interparlamentare (UIP). Summit-ul este organizat de UIP în colaborare cu Parlamentul Austriei și Organizația Națiunilor Unite și se desfășoară, pe 17-18 august, în regim de teleconferință.

În cadrul Summit-ului femeilor Speakeri vor fi discutate și identificate acțiuni colective și individuale necesare pentru intensificarea egalității între bărbați și femei, în contextul celei de- 25-a aniversări a Declarației și a Platformei de acțiune de la Beijing. Agenda este concentrată, în special, asupra domeniilor prioritare în care este nevoie de acțiuni îndrăznețe: schimbările climatice, abilitarea economică și incluziunea financiară a femeilor, combaterea și prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va veni cu un mesaj în fața participanților la reuniune.

Summit-ul femeilor Speakeri din țările membre ale UIP precedă Cea de-a 5-a conferință mondială a Președinților de Parlament, care va avea loc pe 19-20 august curent.

UIP reprezintă cel mai mare for interparlamentar din lume. Un sfert din toți membrii Parlamentelor UIP sunt femei.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă