PSRM

24 aprilie 2021

Zinaida Greceanîi și Viktor Seliverstov au reiterat interesul pentru valorificarea relațiilor moldo-ruse multiseculare în binele cetățenilor ambelor țări

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și  deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, președinte al Grupului de prietenie cu Parlamentul Republicii Moldova Viktor Seliverstov, au susținut o conferință de presă comună.

Viktor Seliverstov a subliniat componenta parlamentară a acțiunii de livrare Republicii Moldova a vaccinurilor ”Sputnik-V” oferite gratuit țării noastre de către Federația Rusă.

”Relațiile dintre legislativele statelor noastre trebuie să se dezvolte doar pe baza înțelegerii reciproce și în interesul dezvoltării pozitive progresive a țărilor noastre”, a declarat deputatul rus.

Potrivit lui Viktor Seliverstov, pot fi tratate în mod diferit acțiunile politicienilor în ceea ce privește construirea relațiilor internaționale, dar legăturile dintre Federația Rusă și Republica Moldova se dezvoltă de secole și că acestea trebuie valorificate pentru binele cetățenilor ambelor state.

Oficalul rus a dat asigurări că cetățenii Republicii Moldova întotdeauna  vor avea un partener de încredere în persoana Rusiei și că Federația Rusă  mereu a ajutat și va continua să ajute Moldova.

Viktor Seliverstov a mai menționat că problemele legate de livrarea în Republica Moldova a noi doze de vaccinuri anticoronavirus vor fi soluționate în funcție de derularea procesului tehnologic de producție a vaccinului. În Federația Rusă sunt la stadiul final expertizele clinice pentru alte  două tipuri de vaccinuri.

„Aș dori ca, cu ajutorul Federației Ruse, în anul curent să fie pus capăt acestui mare  dezastru care a lovit Moldova și întreaga lume”, a declarat deputatul rus.

Speakerul Zinaida Greceanîi a exprimat încrederea că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova va gestiona corect vaccinurile, conform programului de vaccinare.

Președintele Parlamentului a reiterat mulțumirile conducerii Federației Ruse pentru suportul oferit.

”Moldova este prima țară din proxima vecinătate a Rusiei care a primit vaccinul Sputnik-V. Apreciem foarte mult acest gest frățesc sincer. Avem relații de lungă durată cu Federația Rusă care trebuie păstrate. Conducătorii unui stat trebuie să urmeze calea pe care au deschis-o oamenii”, a declarat Speakerul.

Vizita deputatului rus Viktor Seliverstov la Chișinău a fost prilejuită de transmiterea vaccinurilor ”Sputnik-V”, oferite Moldovei de Federația Rusă cu titlu de ajutor umanitar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă