PSRM

28 septembrie 2020

Zinaida Greceanîi și Gabriela Cuevas Barron au constatat un bun progres în dialogul dintre Moldova și UIP și au pledat pentru dinamizarea continuă a acestuia

”Vizita Dumneavoastră în Republica Moldova este pentru noi o onoare deosebită. Este prima vizită a Președintelui Uniunii Interparlamentare și apreciem mult acest fapt”, a declarat Speakerul Zinaida Greceanîi, la întâlnirea cu Președintele Uniunii Interparlamentare (UIP), Gabriela Cuevas Barron.

La întrevedere a fost constatat un bun progres în dialogul dintre Parlamentul Moldovei și Uniunea Interparlamentară. În special, a fost apreciată dinamizarea colaborării în contextul Celui de-al 13-a Summit al Femeilor Președinți de Parlament și Celei de-a 5-a Conferință Mondială a Președinților de Parlament din august anul curent, la care, recent, a participat Zinaida Greceanîi.

Totodată, părțile au exprimat determinarea reciprocă pentru extinderea continuă a colaborării în cadrul UIP.

În special, Președintele Parlamentului a menționat importanța valorificării mai ample a platformei acestei organizații globale în promovarea obiectivului de creștere a volumului investițiilor țărilor donatoare în statele de proveniență a migranților. ”Atragerea investițiilor va permite acestor state asigurarea creșterii economice durabile, crearea de noi locuri de muncă, utilizarea valorii adăugate a migranților la revenirea în țară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Gabriela Cuevas Barron a mulțumit Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru susținerea acordată în calitate de candidat la postul de Președinte al UIP și în timpul exercitării acestui mandat.

Președinta Uniunii Interparlamentare a accentuat că Moldova, Parlamentul țării poate conta pe sprijinul său în calitate de prieten al țării noastre.
Gabriela Cuevas Barron a subliniat că a fost impresionată de frumusețea Republicii Moldova și de mărinimia oamenilor ei, remarcând că țara noastră va rămâne în inima sa.

În calitate de membru al Camerei Deputaților a Congresului Uniunii al Statelor Unite Mexicane, Gabriela Cuevas Barron a exprimat interesul pentru extinderea cooperării cu țările din Europa, inclusiv cu Republica Moldova.

Acest obiectiv a fost împărtășit de Zinaida Greceanîi care s-a arătat interesată de promovarea reciprocă mai activă a investițiilor celor două state și a exprimat speranța pentru revenirea cât mai rapidă la mobilitatea de până la COVID-19.

”Mă bucur că Republica Moldova și-a găsit în persoana Dumneavoastră un bun prieten în Mexic”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Vizita la Chişinău a Președintelui UIP reprezintă o premieră pentru Republica Moldova şi vine ca urmare a invitației adresate de către Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă